Gästabud i Ätradalen med inbjudna nyanlända

Vi valde att lägga fokus på att bidra till ökad integration och förmedla känsla av samhörighet. Genom aktivitetsbidraget Norden 100 år öppnade sig möjligheten att bjuda in personer med språkvänner till vårt gästabud på Ekholmens Restaurang i Vessigebro söndagen 24 mars på mat och underhållning.

I samarbete med Språkvänsprojektet och Individuell Människohjälp kom vi i kontakt med människor från Afganistan, Syrien och Iran. Under middagen berättade flera av de personer som har språkvänner hur det har berikat deras liv. De övriga fick en personlig berättelse och säkert en tankeställare om att man kan göra en viktig insats genom att skaffa sig en språkvän.

Underhållningen, som var av världsklass, bestod av Negar Zarassi ( sång) med sin ackompanjatör Lowe Pettersson. Många blev rörda när Negar (född i Iran) tillägnade ett par från Afganistan en sång på persiska.

Alla uppskattade arrangemanget och de inbjudna gästerna tyckte att det var ett bra initiativ från nordenavdelningen.

Ätradalens Nordenavdelning
Marita Sköldborn Gustafsson